Nedenfor finder du de fleste af de mest gængse spørgsmål.

Vore natkikkerter er generation 1+, generation 2, generation 2+, generation 3, generation 3+, samt digitale natkikkerter. Generation 1+ natkikkerter er til fritidsbrug. Generation 2 og generation 2+ er til professionelt brug. Generation 3 bliver mest brugt i militæret, politiet og redningstjenester. Digitale natkikkerter er en helt ny type natkikkert, som viser billedet helt klart i sort/hvid eller farver.

Klik her for at se, hvad der er BAG TEKNOLOGIEN!

Generation 1 natkikkerter bruger fotocathode tuben også kalde IIT til at forstærke en svag lyskilde, som f.eks. stjerner, ved at fremskynde elektroner ved høj hastighed og slå dem mod fosfor skærmen, som så producerer billedet, som bliver forstærket og let kan ses ved hjælp af natkikkertens okular eller øjestykke. Generation 2 natkikkerter bruger en mikro-kanal plade til at opnå billeder i meget høj kvalitet, selvom der er meget lidt lys eller billedfordrejning. Generation 3 tilføjer Gallium Arsenid til forstærker tuben og en speciel beskyttelsesfilm på mikro-kanal pladen, hvilket forøger levetiden på tuben. På grund af måden en generation 3 lysforstærkningstube bliver fremstillet, er den dyrere end en generation 2 night vision, men billedkvaliteten – især i total mørke – overstiger kraftigt generation 2 natkikkerters evner. Imidlertid har vores generation 2+ kikkerter en utrolig god billedkvalitet, som selv militæret bruger. Generation 1+ natkikkerter har generelt et prisniveau, hvor de fleste kan være med og giver en rigtig god værdi til forbrugere og andre entusiaster, som vil se om natten.

Det kommer helt an på generationen af din natkikkert. Generation 1+ varierer imellem 50-250 m, mens generation 3+ kan være helt op til 800-1000m. Den maximale afstand afhænger dog af forholdene, hvorunder den bliver brugt. Overskyet, tåge, regn m.m. kan nedsætte den effektive distance på natkikkerten. En infrarød lygte vil forøge din synsafstand på især generation 1+ natkikkerter. Desuden er en IR lygte et værdifuldt værktøj i lukkede områder, såsom bygninger.

Selvom det er korrekt, at en natkikkert skal bruge en eller anden form for lyskilde for at virke, så er det alligevel muligt at se et meget klart billede, selvom der er hermetisk lukket for enhver lyskilde. Dette er muligt med den infrarøde illuminator (IR), som enten kan være indbygget eller på anden måde fæstet til natkikkerten. På langt de fleste af vore modeller er den infrarøde illuminator indbygget. På nogle få modeller er den infrarøde laser valgbar.

Det varierer fra model til model, men typisk imellem 50-350 m. Vi har dog nogle meget kraftige IR, som kan lyse helt op til 1000 m.

Vores generation 1+ natkikkerter er overkommelige i pris og tilbyder mange funktioner. De er et rigtig godt valg til dem, som har behov for en kompakt natkikkert, som samtidig er nem at bruge. Perfekt til aktiviteter som camping, lystfiskeri, lystsejlere, naturobservationer og vandreture. Også perfekt for andre aktiviteter som overvågning, vagtopgaver og anden observation på kortere afstande. For brugere, som vil se på lange afstande, eller bruge en night vision til redningsopgaver og andre professionelle opgaver, anbefaler vi generation 2+ eller generation 3 night vision. Til en lang række opgaver vil en termisk kikkert være at foretrække. Du er meget velkommen til at kontakte os, for at få råd og vejledning til dit køb.

Din natkikkert er designet for at du kan se i mørke. Det kan være skadeligt og kan ødelægge natkikkerten, hvis du bruger den om dagen eller i meget lyse omgivelser. Husk også, at selvom din natkikkert måske er forsynet med en sikkerhedsafbryder, så kan det være skadeligt, hvis du peger natkikkerten direkte imod stærk lys, såsom en projektør, billygter, stærke lommelygter m.m. Det er ikke skadeligt, hvis dette lys ikke peger direkte ind i natkikkerten.

Det er anbefalet at du starter med at fokuserer fra okular linsen (øjestykket), hvorefter du indstiller objektiv linsen. Det kan være, at du skal indstille både okular og objektiv linserne nogle gange for at få et skarpt billede, idet linserne er ret fokus-følsomme.

Alle vore natkikkerter er meget robust fremstillet, hvorfor de tåler alm. brug i felten.

Vore natkikkerter og IR lygter er helt sikre at bruge. Personer med følsomme øjne, som dem der oplever træthed i øjnene, imens de ser fjernsyn, kan opleve samme træthed i øjnene, hvis de bruger natkikkerten i lange perioder af gangen, men det er ikke skadeligt for øjnene på nogen måde

På mange af vore natkikkerter er der mulighed for at skifte linsen, eller påmontere en ekstra forstørrelses linse. Se under de enkelte natkikkerter, eller kontakt os.

De fleste af vore monokularer natkikkerter(med 1x objektiv linse) kan monteres på et 35mm kamera, som er udstyret med en udskiftelig adapter. Du har brug for en T-montering, som passer netop dit kamera. T-adapteren kan fås i mange lokale fotobutikker, eller direkte fra producenten af dit kamera.

I øvrigt kan du se mere information under de enkelte natkikkerter, hvor der er oplysninger om mulighed for montering med kamera eller videokamera. Ellers er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 29 76 04 99.

Ja. Den summende lyd er helt normal, og medmindre det indvirker i natkikkertens ydelse, så er den summende lyd ikke en fejl. Det er strømforsyningen, som arbejder med at producere billedet i forstærker tuben. Billedet bliver herefter opfanget af okularet, så du kan se, hvad du kigger på.

Natkikkerter bruges som lysforstærker og hjælper dig med at se i mørke omgivelser. Natkikkerter kan ikke opfange varme, som er teknologien bag termiske apparater. For at se vores termiske kikkerter klik her

Alle vore natkikkerter er vejrtætte, hvilket vil sige, at de kan tåle alm. Skandinavisk vejr med regn, tåge, sne m.m. Har du brug for en natkikkert, som er 100% vandtæt, så kontakt os venligst.

Vores goggles uden forstørrelse og som kan hovedmonteres. De er derfor perfekte til nat fiskeri, da du har begge hænder fri til andre gøremål.

Vores generation 1+ natkikkerter er kompakte og lette, nemme at bære og brugervenlige. De har også en kraftfuld infrarød lygte og god optik til klare billeder på kortere afstande. Ønsker du at se meget klare billeder på længere afstande anbefaler vi generation 2, generation 2+ og generation 3 natkikkerter.

Vore digitale natkikkerter er idéel til natur observationer, som du ønsker at optage, eller se direkte på tv.

Det er helt sikkert at din natkikkert gennemgår dette check. Generation 1+ natkikkerter kan i de fleste lande frit indbringes og udbringes uden licens. Generation 2 og 3 natkikkerter er af mange lande ikke tilladte at ind- og udbringe, idet mange lande vil begrænse bevægelsen af en sådan teknologi. Dog kan du frit medbringe din natkikkert i alle EU-lande. Spørg de rette myndigheder, hvis du skal rejse til et 3. land med en generation 2 eller 3 natkikkert, eller kontakt os. Vi kan være dig behjælpelig med alle spørgsmål.

Vore natkikkerter bruger alm. forekomne batterier, som du kan købe overalt, såsom 1.5V AA type, 9V firkantet type eller 3V lithium batteri. Generelt vil batterierne holde i 15-20 timer ved konstant brug, (længere ved kortere brug ad gangen), hvis IR er er på OFF position. Hvis IR bruges samtidig skal du forvente 30-40% mindre batteridrift. (Bemærk venligst, at 3-Volt lithium batterier kan købes i fotobutikker eller fra andre butikker, som har et bredt batteriudvalg. De er kendt som CR123A 3V, EL 123AP, eller DL 123A.)

Vore natkikkerter og termiske kikkerter kan købes hos Koflar NightSystems, eller Koflar´s forhandlere rundt om i landet. Du kan købe via vores online-butik, eller du kan ringe til os. Vedrørende riffelsigter skal du have en tilladelse fra politiet, før vi kan sende dig et nat riffelsigte. Dette kan vi også være behjælpelige med. Denne service er gratis.

Du har altid 2 års reklamationsret hos os jvf. købelovens bestemmelser. Derudover har de fleste natkikkerter hos os 3 års garanti, og nogle andre har 1 års garanti. Denne garanti dækker ikke, hvis den udsættes for stærk lys, som er omtalt i vejledningen til natkikkerten, eller anden misbrug af kikkerten. Hvis du imod forventning oplever problemer med din natkikkert, så kontakt venligst vores kundeservice.

Du kan altid være sikker på at få en god handel hos os og vore forhandlere. Vi matcher alle priser i VERDEN. Skulle du få tilbudt en natkikkert af samme mærke til en bedre pris, så matcher vi og vores forhandlere også denne pris. Det eneste du behøver er at sende tilbuddet til os, hvorefter vi matcher denne pris. Dette gælder for alle vore natkikkerter og gælder for hele verden. Se mere om vores prisgaranti her.

Derudover yder vi 60 dages “annoncegaranti”, som betyder at skulle du have købt en natkikkert, som efterfølgende bliver solgt til en billigere pris end du betalte, så får du difference tilbage. Dette gælder i 60 dage efter dit køb.

Du har 14 dages returret, såfremt varen bliver returneret i hel og original emballage. Ønsker du at afprøve natkikkerten før køb, kan du ringe til os for at lave en aftale omkring afprøvning.

Som omtalt i pkt. 21, så yder vi prisgaranti i hele verden. Med hensyn til natkikkerter i f.eks. USA, så er det korrekt, at du kan finde samme natkikkert billigere, men udover den pris der er angivet i USA, så skal der lægges fragt, told og moms til prisen. Derudover koster det penge at få et firma til at fortolde natkikkerten. Dette betyder, at der i mange tilfælde skal lægges 50-100% oveni prisen.

Skal du derudover reklamerer overfor det udenlandske firma, koster det en del penge at sende natkikkerten frem og tilbage, som vil være for din regning. Dernæst yder mange udenlandske firmaer kun 1 års garanti, ligesom det typisk koster 10-15% at reklamere overfor udenlandske firmaer – især i USA. MEN uanset alt dette, så yder vi stadig prisgaranti. Husk, hos os betaler du ikke for fragt.

Feedback fra vore kunder

Klik venligst på dette link, for at se noget af det feedback vi har modtaget fra nogle af vore kunder.

Hvis du stadig har spørgsmål, eller vil du have yderligere information, så er du meget velkommen til at kontakte os via e-mail eller på tlf. 71 99 00 20 mandag-lørdag 0900-1700.